SPREMA SE NOVI UDAR NA BRITANIJU: EU će izvršiti pritisak na London

Tanjug

05. 10. 2021. u 11:57

EVROPSKE države će u roku od nekoliko dana objaviti mere kojima će izvršiti pritisak na London, kako bi ga primorale da se pridržava sporazuma o Bregzitu, prema kome je Britanija napustila Evropsku uniju, saopštio je danas za radio „Evropa 1“ francuski ministar za evropska pitanja Kleman Bon.

СПРЕМА СЕ НОВИ УДАР НА БРИТАНИЈУ: ЕУ ће извршити притисак на Лондон

Foto: Piksabej

On nije rekao koje bi to mere bile, ali je u intervjuu primetio da Britanija zavisi od energije kojom se snabdeva sa evropskog kontinenta, prenosi Rojters.

Bon je pomenuo i da je Francuska bila ogorčena zbog odluke lokalnih vlast ostrva Džersi, koje nije formalno deo Velike Britanije, ali se vodi kao njen autonomni posed, da odbiju izdavanje dozvole za ribolov desetinama francuskih plovila.

- U narednih nekoliko dana, a juče sam razgovarao sa svojim evropskim kolegama o ovoj temi, preduzećemo mere na evropskom ili nacionalnom nivou da izvršimo pritisak na Veliku Britaniju - najavio je Bon.

Francuski ministar je naglasio da će EU braniti svoje interese, pre svega diplomatski, ali ako to ne uspe, onda i preduzimanjem mera i tom prilikom pomenuo da je Britanija u većoj meri zavisna od energetskih resursa Unije i da joj u tom smislu ne ide u prilog da radi na štetu EU.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Bonus video:

BAKA (90) PRVA NA SVETU PRIMILA FAJZEROVU VAKCINU: Britanija započela vakcinaciju protiv korone

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi