TRI VERZIJE POKUŠAJA ATENTATA NA SAVETNIKA ZELENSKOG: Krijumčari, mafija, a možda postoji i „ruski trag“

Novosti onlajn

22. 09. 2021. u 12:43

NAPAD na automobil prvog pomoćnika ukrajinskog predsednika može biti osveta krijumčara i šefova kriminalnih grupa, ali nije isključen ni „ruski trag“, rekao je šef frakcije vladajuće stranke „Sluga naroda“ u Vrhovnoj radi David Arahamija.

ТРИ ВЕРЗИЈЕ ПОКУШАЈА АТЕНТАТА НА САВЕТНИКА ЗЕЛЕНСКОГ: Кријумчари, мафија, а можда постоји и „руски траг“

Foto: Arhiva "Novosti"

- Imam tri verzije. To može biti i 'pozdrav' od krijumčara i šefova kriminalnih grupa. Znate da su skoro svi oni sad napustili Ukrajinu. Prema operativnim informacijama od policije, oni će se na neki način svetiti. Moguća je takva verzija, jer je predsednik to učinio svojom odlukom - rekao je Arahamija, prenosi ukrajinska TV „Ukrajina 24“.

Takođe nije isključio ni „ruski trag“ i protivljenje oligarhijskih grupa zakonu o oligarhima koji Rada planira da usvoji sutra.

- Druga verzija može biti da se radi o ruskom tragu, jer je u poslednje vreme veoma aktivna antiruska retorika i mi ne možemo isključiti to pitanje - dodao je Arahamija.

Kako je naglasio, treća verzija je „borba sa političkim uticajem finansijsko-industrijskih grupa, što takođe ne bi trebalo isključiti“.

Takođe smatra da je pokušaj atentata na Šefira poruka predsedniku Vladimiru Zelenskom.

- Šefir nije bio meta, ja mislim, uzimajući u obzir to da je on veoma diplomatičan. Uvek pronalazi zajednički jezik sa ljudima. Smatram da je to poruka predsedniku - zaključio je Arahamija.

Kako je saopšteno, Zelenski boravi u poseti Americi, a obavešten je o pokušaju atentata na njegovog savetnika.

Podsetimo, nepoznate osobe pucale su na automobil prvog pomoćnika ukrajinskog predsednika Sergeja Šefira kod Kijeva. U vozilo je ispaljeno više od 10 metaka, a tri su pogodila vozača. On je hospitalizovan i nalazi se u teškom stanju. Šefir je na bezbednom i nije povređen.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)