ONA JE ZAUSTAVILA RUSKU OFANZIVU NA UKRAJINU: Zelenski joj duguje najveću zahvalnost, jedan dokument otkrio poziciju Kijeva

Novosti online

17. 09. 2021. u 15:25

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski tvrdi da je nemačka kancelarka Angela Merkel, zahvaljujući njenim posredničkim naporima, zaustavila ofanzivu Rusije na Ukrajinu, prenose ruski mediji.

ОНА ЈЕ ЗАУСТАВИЛА РУСКУ ОФАНЗИВУ НА УКРАЈИНУ: Зеленски јој дугује највећу захвалност, један документ открио позицију Кијева

Foto Tanjug

Naime, to je napisano na dokumentu koji je uručen Merkelovoj zajedno sa ordenom Slobode koji je Zelenski još u avgustu dodelio nemačkoj kancelarki "za njene izuzetne lične zasluge u jačanju ukrajinsko-nemačke saradnje i za podršku ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", saznaje agencija "Ukrajinske novosti".

- Zahvaljujući njenim naporima, 2015. godine je faktički zaustavljena ofanziva velike razmere Ruske Federacije na teritoriju Ukrajine, a ujedno i inicirana podrška EU po pitanju politike sankcija protiv Moskve - navodi se u dokumentu.

Takođe je navedeno i da je Merkelova jedan od nemačkih političara koji najviše podržava Ukrajinu i lično je usmerena na podršku Kijevu u sprovođenju reformi.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM: Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)