VAKCINISANO 50 ODSTO GRAĐANA: Vlada Japana najavljuje ublažavanje mera u novembru

Novosti onlajn

12. 09. 2021. u 08:58

JAPANSKA vlada saopštila je danas da je više od 50 odsto građana potpuno vakcinisano protiv kovida, a vlada razmatra plan kojim bi se ublažile restriktivne mere u novembru, ukoliko većina populacije bude imunizovana.

ВАКЦИНИСАНО 50 ОДСТО ГРАЂАНА: Влада Јапана најављује ублажавање мера у новембру

Foto: AP

Vakcinaciona kampanja u Japanu počela je polovinom februara, sa zakašnjenjem u odnosu na najrazvijenije zemlje sveta, zbog dužeg testiranja vakcina i čekanja regulatornog tela na odobrenje, preneo je "Independent".

Imunizacija starijih pacijenata, koja je počela u aprilu, takođe je bila usporena usled nedostatka vakcina, ali se tempo ubrzao krajem maja i od tada je dnevno građanima davano po milion doza.

Ministar ekonomije Jasutoši Nišimura, koji je zadužen za antikovid mere, rekao je za javni servis NHK da se očekuje da će do kraja septembra biti potpuno vakcinisano oko 60 odsto stanovništva, što je u rangu sa trenutnim nivoom u Evropi.

Poboljšanje vakcinacione kampanje je pomoglo da se smanji broj ozbiljnih slučajeva, kao i broj preminulih među starijima, ali je zato broj infekcija "eksplodirao" u avgustu kod mlađih, koji su uglavnom nevakcinisani, zbog čega je opterećen zdravstveni sistem, dodaje se u tekstu londonskog lista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom