FAJZER I ZA NAJMLAĐE: Do kraja oktobra vakcine i za decu od 5 - 11 godina?

Tanjug

11. 09. 2021. u 00:02

PRIZNATI zdravstveni zvaničnici SAD veruju da bi vakcina protiv kovid-19 kompanije Fajzer mogla da bude odobrena za decu uzrasta od pet do 11 godina do kraja oktobra, izjavila su danas dva neimenovana izvora.

ФАЈЗЕР И ЗА НАЈМЛАЂЕ: До краја октобра вакцине и за децу од 5 - 11 година?

Foto: Tanjug

Vremenski okvir zasnovan je na očekivanjima da će Fajzer, koji je razvio vakcinu sa nemačkim BajonTekom, imati dovoljno podataka iz kliničkih ispitivanja da od američke Uprave za hranu i lekove (FDA) zatraži odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) za tu starosnu grupu do kraja ovog meseca, rekli su izvori, preneo je Rojters.

Oni očekuju da bi FDA mogla da donese odluku o tome da li je vakcina sigurna i efikasna kod mlađe dece u roku od tri sedmice od podnošenja EUA.

Američki stručnjak za zarazne bolesti dr Entoni Fauči izložio je vremenski rok tokom sastanka u gradskoj skupštini na kojem je prisustvovao veliki broj zaposlenih u Nacionalnom institutu za zdravlje (NIH), rekao je jedan od izvora.

Drugi izvor je kazao da je FDA predvidela sličan vremenski okvir za Fajzerovu vakcinu.

- Ako Fajzer dostavi svoj EUA dokument do kraja septembra, a podaci potvrde njegovu upotrebu, "dok dođemo do oktobra, prvih nekoliko nedelja oktobra... Fajzerov proizvod će verovatno biti spreman - rekao je Fauči, prema neimenovanom izvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu