BUSTER DOZA NIJE LUKSUZ: SZO - "To je način da se zaštite najugroženiji"

Tanjug

30. 08. 2021. u 17:44

TREĆA doza vakcine protiv Kovid-19 iliti buster "nije luksuz" već način da se zaštite najugroženiji, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

БУСТЕР ДОЗА НИЈЕ ЛУКСУЗ:  СЗО - То је начин да се заштите најугроженији

Foto AP

SZO je ranije ovog meseca saopštila da bi vakcinacija već potpuno vakcinisanih ljudi dodatno povećala nejednakost u vakcinama između bogatih zemalja i zemalja sa nižim prihodima, piše Rojters.

- Treća doza vakcine nije luksuzni buster oduzet nekome ko još uvek čeka prvi ubod. To je praktično način da se zaštite najugroženiji - rekao je Hans Kluge, šef SZO za Evropu.

Kluge je takođe rekao da je stopa širenja Kovid-19 po Evropi u poslednje dve nedelje, u kombinaciji sa niskim nivoom vakcinacije u nekim zemljama "duboko zabrinjavajuća".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove