UŽAS NA MORU: Pronađen brod sa telima više do 30 migranata

Tanjug

17. 08. 2021. u 12:10

ČAK 30 beživotnih tela pronašla je obalska straža Mauritanije na brodu u blizini obala severozapadne Afrike, piše list “Fanpejdž”. Zaposleni su među mrtvima našli i sedam živih osoba koje su prevezene u bolnicu.

УЖАС НА МОРУ: Пронађен брод са телима више до 30 миграната

Foto: Tanjug/AP

Pretpostavlja se da su migranti, najvećim delom poreklom iz Senegala, umrli od gladi i žeđi, verovatno nakon što su danima putovali izloženi jakom suncu, na milost i nemilost morskih struja, bez hrane i vode.

Prema prvim informacijama koje su dali preživeli, na brod su se ukrcali dve sedmice pre nego što su otkriveni, motor broda se odmah po ukrcavanju pokvario, pa su ih morske struje odvukle daleko na jug, blizu obala Mauritanije.

Ovo je najnovija tragedija migranata koji iz Afrike pokušavaju doći do Kanarskih ostvrva.

Prema izveštaju Međunarodne organizacije za migracije, samo u ovome mesecu, u toj zoni, zabeleženo je pet brodoloma sa žrtvama.

Ova morska ruta, od Afrike preme Kanarskim ostrvima, smatra se najopasnijom za one koji nastoje brodovima doći do obala Španije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba