SVET sa užasom posmatra rezultat još jednog istorijskog eksperimenta Vašingtona, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarišući situaciju u Avganistanu, gde talibani vrše ofanzivu na velike gradove.

Komentari (5)

vladimir

15.08.2021. 13:00

Ostavila je Amerika u Avganistanu najjači otrobv, OS uranijum. Čitave generacije boriće se sa ovim radioaktivnim materijalom narednih 4,5 milijardi godina . Osiromašeni uranijum se u telu raspada u svoje ćerke i svaka je strašnija od prethodne. Gledao sam priču jednog Avganistanca koji kaže: " Moja porodica je obolela, žena i deca,i roditelji. I ako smo nepismeni znamo šta je to". Naučnici su otkrili da kod 22 generacije miševa postoji mutirani DNK i degenerativni procesi se prenose sa generacije na generaciju. Nestaju kad ovi nemaju decu ili umru. U Avganistanu SAD su koristili sve vrste municije sa OS-u. Od pešadijske,municije od 32 mm, do krstarećih raketa i"Tomahavka"sa 380 kg OS uranijuma, kao buster bunker bombe od 1-1,5 tona. Na žalost atmosferu su zagadili radioaktivnim zračenjem, otrovom uranijum oksidom, kao i česticama alfa radioaktivnim zračenjem. Jedan nanogram OS uranijuma emituje svaki dan 10 alfa čestica. O tome svet ćuti ali atmosfera je zagađena kao da je eksplodiralo 40 000 atomskih bombi na Hirošimu. Posle bombardovanja Iraka, radioaktivna prašina stgla u London posle osam dana sa zračenjem od 1000 puta većim od dozvoljenog, ali se to krilo od naroda. Ja sam dobio potresne slike deformisanih beba koje zbog boga ne bih objavili. Slična je sudbina svih naroda bombardovanih sa ovim zabranjenim oružje kao, Irak, Libiju, Srbiju, Libanon Portorikansko ostrvo Viekas, Maršalska ostrva....To je učinak Američkih kauboja. Citiraću izjavu američkog generala u vezi Iraka. "Vilijam Lonei - ... raznećemo njihove SAM-ove (rakete zemlja-vazduh). Oni znaju da posedujemo njihovu zemlju. Mi posedujemo njihov vazdušni prostor...Mi diktiramo način na koji oni žive i razgovaraju.I to je ono što je sjajno u Americi. To je dobra stvar, posebno kad nam treba puno nafte". Mislim da se shvatila suština ovih zločinaca. Libiju su vratili u kameno doba. A mi tek će mo da vidimo za koju godinu.

zoran

15.08.2021. 13:24

Kao sto su Englezi kontrolisali Indiju, a i danas je tako. Postavi pulene zavedi nered i odrzavaj kaos, a za ostalo je nebitno, jer se nesmije dozvoliti nikakvo jedinstvo. Sve ostalo je kolateralna steta. Tko neslusa postoji Hasg. Pisi prijave sudi unedogled itd. Zastitnici medjunarodnog prava koji ni sami nepostuju, jer ga ponovno pisu kako im odgovara. Made in USA

Miki Zg

15.08.2021. 13:46

Ovi isti 22 god. rade radnje zločinačke ,talibani-oslobodioci svoga teritorija ,.Nauk ,ne zločincima predavati teritorij ,državu ,što je tvoje nije od agresora .Vrlo poučno za Srbiju i zločinačko oteto KiM-ju ! Vrlo brzo otići će od okupirane srpske teritorije !

Opa Bato

15.08.2021. 13:49

Ovo je tipičan primer američkog uticaja i zastite koji U.S administracija sprovodi "demokratskim reformama"...i sta sada?GLA im vise nije interesantna?dve decenije tlacili tj obučavali nomadski narod kako da zivi po zapadnim standardima i oni naravno dokle god ima interesa moze,cim gazda popusti pritisak onda se pokaze pravo lice nacije?!...zivi bili pa videli da ovako sledeće godine zapale iz pristine,kuku majko sta bi bilo...