ZAHAROVA O SITUACIJI U AVGANISTANU: Svet prati rezultate istorijskog eksperimenta Amerike

Novosti onlajn

15. 08. 2021. u 11:26

SVET sa užasom posmatra rezultat još jednog istorijskog eksperimenta Vašingtona, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarišući situaciju u Avganistanu, gde talibani vrše ofanzivu na velike gradove.

ЗАХАРОВА О СИТУАЦИЈИ У АВГАНИСТАНУ: Свет прати резултате историјског експеримента Америке

Foto: EPA

- Iznenađujuće je, ali istinito: u Avganistanu je u toku sukob dve sile, od kojih su obe rezultat misaonog procesa Sjedinjenih Američkih Država. Svet sa užasom prati rezultat još jednog istorijskog eksperimenta Vašingtona - napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja ofanzivom militanata pokreta Taliban (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) na velike gradove u zemlji.

Mediji i izvori saopštili su u nedelju da talibani kontrolišu sve granične prelaze u Avganistanu, da se nalaze u predgrađu glavnog grada i da su preuzeli kontrolu nad Univerzitetom Kabul u glavnom gradu. Međutim, kako je javila televizija „Al Arabija“, administracija predsesdnika saopštila je da situaciju u glavnom gradu zemlje drži pod kontrolom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024