TALIBANI ZAPOČELI OFANZIVU NA KABUL: Opkoljena prestonica Avganistana, preuzeli su kontrolu nad svim graničnim prelazima u zemlji

Novosti online

15. 08. 2021. u 10:06

Talibanski pobunjenici započeli su ofanzivu na Kabul, opkolivši avganistansku prestonicu, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.

ТАЛИБАНИ ЗАПОЧЕЛИ ОФАНЗИВУ НА КАБУЛ: Опкољена престоница Авганистана, преузели су контролу над свим граничним прелазима у земљи

Foto: Tanjug/AP Photo

Militanti su preuzeli kontrolu nad Univerzitetom Kabul, koji se nalazi na zapadu avganistanske prestonice.

Prema njegovim rečima, talibani su čak podigli svoje zastave na jednom od gradskih područja nedaleko od univerziteta.

Televizija "Al Arabija" javila je da su talibani saopštili da će svima koji to žele obezbediti mogućnost da napuste Kabul.

Neposredno pre nego što su talibani ušli u Kabul, granični prelaz Torkham sa Pakistanom, poslednji položaj koji je još uvek pod kontrolom avganistanske vlade, pripao je terorističkoj grupi. Tako pobunjenici sada kontrolišu sve granične prelaze u Avganistanu.

(Sputnjik )

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (3)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis