„LOVAC-UBICA“ STVOREN DA DOMINIRA: Američki mediji priznali nadmoć Su-35S nad „domaćim“ F-22 (VIDEO)

Novosti onlajn

10. 08. 2021. u 13:34

RUSKI lovac Su-35S se po brojnim parametrima pokazao boljim od američkog F-22 „Raptor“ pete generacije, piše „Nešenal interest“.

„ЛОВАЦ-УБИЦА“ СТВОРЕН ДА ДОМИНИРА: Амерички медији признали надмоћ Су-35С над „домаћим“ Ф-22 (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kako se navodi u članku, Su-35S nadmašuje F-22 u ogromnom borbenom opterećenju i neverovatno fleksibilnom sistemu naoružanja.

Ruski avion ima avijacioni top GŠ-30-1 kalibra 30 milimetara. Autor članka piše da šest raketa malog dometa R-74 klase „vazduh-vazduh“ omogućavaju efikasnu borbu na malom rastojanju, a 12 avijacionih raketa R-77 omogućiće gađanje meta izvan linije vidljivosti.

Pored toga, bez obzira na to što je glavna namena Su-35 dominacija u vazduhu, lovac je u stanju da gađa kopnene mete imajući bogat izbor navođenih avio-bomba u te svrhe, kao i rakete klase „vazduh-zemlja“ i krstareće rakete poput Iks-31, Iks-35, Iks-59 i „kalibar“, podseća američki časopis.

Ranije je „Nešenal interest“ pisao da su performanse ruskog lovca Su-35S za svaku pohvalu, on je jedan od najboljih u svojoj klasi. Avion nema stelt karakteristike i uprkos tome je pravi „ubica“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!