TRI METKA ZA PAPU FRANJU: Otkrivena sumnjiva pošiljka u Milanu

Milica Ostojić

09. 08. 2021. u 21:19

KOVERAT sa tri metka naslovljen na adresu u Vatikanu na ime pape Franje otkriven je u centru za razvrstavanje pošte u Milanu (Peskijera Boromeo), pošiljka je krenula iz Francuske kako se saznaje iz informacija istrage.

ТРИ МЕТКА ЗА ПАПУ ФРАЊУ: Откривена сумњива пошиљка у Милану

Foto: EPA

Karabinijeri su zaplenili ovaj koverat, istraga je u toku, slučajem se bavi  specijalna grupa provincijske komande u Milanu. Sadržaj koverte je otkriven detektorskom kontrolom pošte gde je uočen metal u unutrašnjosti pošiljke.

Već je identifikovan pošiljalac poznat odranije vatikanskoj žandarmeriji po sličnim pošiljkama koje su stizale na adresu Vatikana i sada se istraga bavi otkrivanjem toga da li se pošiljalac nalazi zaista u Francuskoj ili jednostavno na Trgu Svetog Petra u Rimu.

Naime, markica na koverti je fracuska, koverat je krenuo iz te zemlje,  na koverti je zalepljena i priznanica slanja vrednosti od 10 evra ali se naravno ne zna koje istinski poslao ovu kovertu.

U koverti su tri projektila, čaure sa sačmom tipa „Flobert“ kalibra 9 milimetara, adresa je napisana hemijskom olovkom na način slabo čitljiv ali očigledno adresiran na „Papa – Vatikanski grad – trg S.Petra Rim“

                                          

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024