MISTERIOZNA BOLEST AMERIČKIH DIPLOMATA U BEČU: Simptomi slični "Havana sindromu" koji se pojavio na Kubi 2016.

D. D. S.

19. 07. 2021. u 12:25

OD početka godine među osobljem američke administracije u Beču zabeležen je nagli porast zdravstvenih incidenata sa simptomima sličnim misterioznoj bolesti mozga koja pojavila u Havani 2016. godine, navode svetski mediji.

МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ АМЕРИЧКИХ ДИПЛОМАТА У БЕЧУ: Симптоми слични Хавана синдрому који се појавио на Куби 2016.

Arhiva Novosti

Otkako je u januaru predsednik Džozef Bajden preuzeo dužnost, više od 20 zvaničnika američke diplomatije u Beču prijavilo je simptome slične "Havana sindromu".

Američka vlada istražuje niz zdravstvenih incidenata u Beču koji uključuju njene diplomate i drugo osoblje administracije, ukazuje Bi Bi Si ističući da su prijavljeni simptomi slični "Havana sindromu" za koji još nije utvrđen definitivan uzrok, ali za kojeg američki naučnici kažu da je najverovatnije uzrokovan usmerenim mikrotalasnim zračenjem. Slučajevi tog stanja zabeleženi su i u drugim delovima sveta, ali američki zvaničnici kažu da su brojke u Beču veće nego u bilo kom drugom gradu, osim u Havani. Sindrom je prvi put zabeležen na Kubi 2016. i 2017. kada su se američke i kanadske diplomate žalile na niz simptoma koji se kreću od vrtoglavice, gubitka ravnoteže, gubitka sluha i anksioznosti, do nečega što su opisali kao "kognitivnu maglu". Slučajevi u Beču prvi put su izašli na videlo u časopisu "Njujorker", a kasnije ih je potvrdio Stejt department. Austrija takođe istražuje prijavljene slučajeve bolesti poznate kao "Havana sindrom" među američkim diplomatama u Beču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku