SUNOVRAT "PET ZVEZDICA": Istraživanje javnog mnjenja pokazuje pad podrške

I. S.

16. 07. 2021. u 12:58

BROJ glasača, privrženih italijanskom pokretu Pet zvezdica, bukvalno je u sunovratu, pokazuje istraživanje javnog mnenja o uticaju političkih stranaka.

СУНОВРАТ ПЕТ ЗВЕЗДИЦА: Истраживање јавног мњења показује пад подршке

Foto: Depositphotos

Samo u jednoj nedelji Pokret je izgubio skoro dva procenta simpatizaera. To je, pišu italijanski mediji, rezultat svađe jednog od osnivača Pokreta, Bepea Grila i bivšeg premijera Đuzepea Kontea koji je, na poziv, trebao da bude lider Pokreta.

Dvojica su se se, u međuvremenu, pomirili i dogovorili, sudeći prema vestima iz medija i fotografiji koja ih pokazuje nasmejane za stolom u restoranu.

Prema anketi na prvom mestu po popularnmosti su dve desničarske stranke "Liga" i "Frateli d'Italija", koje "drže" po petinu biračkog tela, a na trećem je Demokratska stranka.

Istraživanje je pokazalo da su o predlogu zakona protiv polne i generalno diskriminacije LGB populacij, italijanski birači manje podeljeni nego članovi parlamenta. Većina anketiranih je, naime, za donošenje takvog zakona, dok se u parlamentu stranke i dalje ne uspevaju dogovoriti o predlogu zakona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave