NEGIRAO KRIVICU: Trampov finansijski direktor se izjasnio po optužbama

Tanjug

02. 07. 2021. u 00:20

TRAMPOVA kompanija i njen dugogodišnji finansijski direktor Alen Vajselberg izjasnili su se da nisu krivi po optužbama za poreska krivična dela koje su rezultat dvogodišnje istrage poslovanja bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa koju vode vlasti u Njujorku.

НЕГИРАО КРИВИЦУ: Трампов финансијски директор се изјаснио по оптужбама

Foto: EPA

Dugogodišnji Trampov saradnik, prema optužnici od 15 tačaka izbegao je plaćanje poreza na više od 1,7 miliona dolara prihoda, uključujući i troškove za kiriju, školarinu i rate za automobil, prenosi Rojters.

Tužioci su naveli da je sve to omogućilo Vajselbergu, koji je sa njim radio blizu 48 godina, da izbegne oko 900.000 dolara poreza i prikupi 133.000 dolara povrata koji mu ne pripadaju.

On se predao njujorškim vlastima ranije danas pre izjašnjavanja o krivici, oslobođen je bez kaucije, ali je morao da preda pasoš.

Optužnica bi mogla da potkopa odnos Trampove kompanije s bankama i poslovnim partnerima, ali i političku budućnost bivšeg predsednika SAD,navodi Rojters.

Trampova organizacija je u svom saopštenju optužila okružnog tužioca da koristi Vajselberga kao piona "u nemilosrdnom pokušaju da naškodi bivšem predsedniku".

- Ovo nije pravda, to je politika - navela je Trampova kompanija.

Bivši predsednik je takođe odbacio optužbe protiv svoje kompanije, a istragu je nazvao "lovom na veštice" politički motivisanih tužioca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)