RAZMATRA SE OBAVEZNA VAKCINACIJA: Poljska vlada strahuje od četvrtog talasa u avgustu

Tanjug

29. 06. 2021. u 11:29

POLjSKA razmatra predlog o uvođenju obavezne vakcinacije za one koji su u najvećem riziku od zaražavanja kovidom-19, poput zdravstvenih radnika, izjavio je danas poljski ministar zdravlja Adam Njeđeljski.

РАЗМАТРА СЕ ОБАВЕЗНА ВАКЦИНАЦИЈА: Пољска влада страхује од четвртог таласа у августу

FOTO: Depositphotos

- Nažalost, imamo utisak da smo dostigli određeni prag. Teško je ubediti one koji nema poverenja, jer su svi argumenti i druge vrste radnji već preduzete - rekao je Njeđeljski za radio stanicu "Radio Plus".

- Govorimo o takvim scenarijima kao što je uvođenje obavezne vakcinacije za one koji su najizloženiji ozbiljnim posledicama kovida. Pod time podrazumevamo starije građane, ali i pre svega lekare - rekao je on.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost četvrtog talasa pandemije u drugoj polovini avgusta, s obzirom na porast dnevnih slučajeva koji se uočava u Britaniji, prenosi agencija Rojters.

- Imamo takav sled u Evropi, što znači da ono što se dogodi u Britaniji ovde se dešava otprilike dva meseca kasnije. U našem slučaju postoji mogućnost da se četvrti talas pojavi u drugoj polovini avgusta - rekao je ministar.

Poljska, sa populacijom od oko 38 miliona ljudi, u potpunosti je vakcinisala 12,7 miliona ljudi, ali vlasti su upozorile da imaju problem sa ubeđivanjem onih koji se još nisu vakcinisali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri