SAMO VAKCINISANI MOGU U KAFIĆE: Uvedena nova pravila u Moskvi - Peskov poslao upozorenje

Tanjug

22. 06. 2021. u 18:25

GRADONAČELNIK Moskve Sergej Sobjanin naredio je da barovi i restorani mogu da poslužuju samo vakcinisane goste i one koji su preležali infekciju i razvili imunitet.

САМО ВАКЦИНИСАНИ МОГУ У КАФИЋЕ: Уведена нова правила у Москви - Песков послао упозорење

Foto: Depositphotos

Ovo je jedna od drastičnih, ali nužnih mera smatraju u Kremlju odakle stižu i upozorenja da je porast broja inficiranih izazvala delta varijanta virusa korona, koja je prvi put otkrivena u Indiji, ali i sporo sprovođenje programa imunizacije u Rusiji iako su čak četiri vakcine domaće proizvodnje odobrene za upotrebu.

Sobjanin je potvrdio danas da će nova ograničenja stupiti na snagu 28. juna uz konstataciju da su takve mere neophodne kako bi se izbegao novi i strožiji lokdaun, prenosi Rojters.

Svi koji žele da posećuju kafiće, restorane ili barove moraće da pokažu svoj QR kao potvrdu o vakciniciji, ili dokaz o preležanom kovidu-19, ili negativni test ne stariji od tri dana.

Iz Kremlja je danas saopšteno da će građani Rusije koji nisu vakcinisani ili nisu preležali kovid-19, neizbežno biti suočeni sa diskriminacijom na radnom mestu.

- Ljudi koji se nisu vakcinisali ili nisu preležali kovid-19 neće moći da rade gde požele. To neće biti moguće jer su oni pretnja svima koji rade s njima - upozorio je predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, dok je gradonačelnik Sobjanin potvrdio da su slična pravila "već mesecima na snazi u mnogim gradovima Evrope i Azije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)