PAKLENI PLAN ZAPADA: Putin razotkrio veliku zaveru protiv Rusije i Kine

Novosti online

14. 06. 2021. u 15:59

ZAPAD pokušava da uništi strateško partnerstvo između Rusije i Kine, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu En-Bi-Siju.

ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗАПАДА: Путин разоткрио велику заверу против Русије и Кине

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Depositphotos

- Zadovoljni smo nivoom naše saradnje koja se poslednjih nekoliko decenija razvija i koja je na nivou koji je bez presedana. To cenimo, kao i naši kineski prijatelji - rekao je ruski lider, komentarišući odnose Moskve i Pekinga. Po njegovim rečima, između dve države je formirano strateško partnerstvo kakvog pre toga nije bilo.

- Primećujemo pokušaje uništenja odnosa između Rusije i Kine. Vidimo da se ti pokušaji dešavaju u političkoj ravni - naglasio je Putin.

Predsednik je rekao da se to radi u svim sferama saradnje sa Kinom, uključujući politiku, ekonomiju, tehnologije i vojno-tehničku saradnju.

- Ne smatram da je Kina pretnja za nas - ukazao je Putin.

On je naglasio da Rusiju ne plaši rast vojne moći Kine, jer se, između ostalog, i ruska odbrana nalazi na dovoljno visokom nivou.

- Zašto bismo se plašili Kine sa nosačima aviona? Mi imamo ogromnu granicu sa Kinom, ali je ona kopnena. Mislite da će oni poslati svoje nosače aviona preko naše granice? To nema nikakve veze sa nama - rekao je on.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)