KINESKI MEDIJI: Amerika se umorila od borbe na dva fronta

Novosti onlajn

11. 06. 2021. u 12:54

AMERIČKA Država da "ispipa“ stav Rusije o bilateralnim odnosima, međutim sastanak neće pomoći da se situacija poboljša - piše kineski list „Global tajms“ i dodaje da su se SAD umorila od borbe na dva fronta.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Америка се уморила од борбе на два фронта

Foto: Tanjug/AP

Autor članka Junhaj Li smatra da zbog dubokih protivrečnosti između Moskve i Vašingtona jedan događaj nije dovoljan da bi se uspostavio dijalog. Tako će Sjedinjene Američke Države nastaviti da zameraju Rusiji zbog problema u oblasti zaštite ljudskih prava, demokratije i slobode, dok će Kremlj pružati otpor, jer i američka strana ima problema u ovim oblastima.

Kako se navodi, tokom razgovora Sjedinjene Američke Države mogu da "pokažu dobru volju" prema Rusiji, jer su se umorile od borbe "na dva fronta" sa osovinom Moskva-Peking.

- SAD se sada suprotstavljaju Kini sa svih strana. One se plaše da će se Peking i Moskva još više udružiti ako Amerikanci ne pokušaju da pridobiju Rusiju na svoju stranu - naglasio je novinar.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!