G7 ĆE PODELITI MILIJARDU DOZA VAKCINA: DŽonson predviđa povratak u "normalu" do kraja sledeće godine

Tanjug

11. 06. 2021. u 00:42

BRITANSKI premijer Boris Džonson izjavio je danas da će se lideri G7 obavezati da podele milijardu doza vakcina protiv korona virusa sa siromašnijim zemljama tokom sastanka kluba bogatih nacija na jugozapadu Engleske.

Г7 ЋЕ ПОДЕЛИТИ МИЛИЈАРДУ ДОЗА ВАКЦИНА: Џонсон предвиђа повратак у нормалу до краја следеће године

Foto: Tanjug

Ubrzanje globalnog oporavka od pandemije je dominantno pitanje na samitu, preneo je AP.

Džonson je rekao da obećanja lidera G7 na samitu znače da možemo da vakcinišemo svet do kraja sledeće godine i vratimo se na bolje posle korona virusa.

Velika Britanija nije otkrila detalje, ali je predsednik Džo Bajden rekao da će SAD dati 500 miliona doza vakcine Fajzer-BioNTek tokom sledeće godine, Džonson da će Britanija dati 100 miliona doza, dok je nemačka kancelarka Angela Merkel kazala prošlog meseca da je Nemačka spremna da donira 30 miliona doza do kraja godine.

Takođe je nejasno kako će se one proizvoditi i distribuirati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!