OVO JE MLADIĆ KOJI JE OŠAMARIO MAKRONA: Policajci ostali zbunjeni kada su mu pretresli kuću (FOTO/VIDEO)

Novosti online

09. 06. 2021. u 17:25

SNIMAK Emanuela Makrona koji je juče dobio šamar tokom posete departmanu Drome na jugoistoku Francuske obišao je društvene mreže i postao glavna tema svetskih medija.

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ ЈЕ ОШАМАРИО МАКРОНА: Полицајци остали збуњени када су му претресли кућу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Instagram/Printscreen

Već određeno vreme tinja nezadovoljstvo u Francuskoj zbog politike Emanuela Makrona, pre svega tokom korona krize. Ipak, niko nije očekivao da će se zamerke pretvoriti u fizički napad.

Policija je otkrila identitet mladića koji je ošamario Emanuela Makrona. U pitanju je dvadesetosmogodišnji Damijen Tarel, koji je prvo uzviknuo francusku monarhističku parolu, pa uz povik "Dole Makronia" udario francuskog predsednika po obrazu.

Francuska policija je pretresla Tarelovu kuću, u kojoj živi sa majkom, gde su pronašli oružje, sovjetsku zastavu, primerak Hitlerovog manifesta "Moja borba", romane fantastike, japanske mange i ratne igrice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damien tarel (@fossillusse)

Damijen Tarel je, sudeći po fotografijama sa njegovog instagram profila, zaljubljenik u srednjevekovnu istoriju, i često učestvuje u simulacijama viteških borbi, sa ratnim oklopom na sebi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damien tarel (@fossillusse)

Odmah po incidentu, policijski izvori su Tarela nazvali "anarhistom" ali detektivi koji rade na slučaju smatraju da je on "ideološka papazjanija", preneli su lokalni mediji pozivajući se na izvore bliske istrazi. Čovek koji je "pomalo izgubljen, pomalo čudak i pomalo gejmer".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damien tarel (@fossillusse)

Lokalni mediji prenose da su on i njegov prijatelj, koji je uhapšen sa njim, marginalni članovi društva bez posla i prijatelja. Tarel je pratio i levičarske i desničarske JuTjub kanale, kao i emisije o mangama i istorijskim bitkama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)