NAJVEĆI I NAJOPASNIJI MIGRANTSKI KAMP RASELJEN: Francuska policija preselila migrante iz logora u Kaleu

Tanjug

04. 06. 2021. u 21:05

NEKOLIKO stotina francuskih policajaca učestvovalo je danas u rasformiranju improvizovanog migrantskog kampa u Kaleu, na severu zemlje, u jednoj od najvećih operacija te vrste poslednjih meseci.

НАЈВЕЋИ И НАЈОПАСНИЈИ МИГРАНТСКИ КАМП РАСЕЉЕН: Француска полиција преселила мигранте из логора у Калеу

Foto: Tanjug/AP

Lokalne vlasti saopštile da je oko 500 migranata uklonjeno iz nekoliko prostorija u blizini bolnice Kale i odvedeno u centre u severnoj Francuskoj i na druga mesta, a da je među njima bilo i oko 30 dece, prenosi AP.

Akcija francuskih vlasti je usledila na osnovu sudskog naloga, dva dana nakon nasilnih sukoba između velikog broja migranata i policije na više lokacija, uključujući i bolnicu, a sedam policajaca je tom prilikom zadobilo povrede.

Vlasti su više puta rasformirale improvizovane kampove nakon čega bi se oni pojavljivali na drugim mestima u roku od nekoliko meseci.

Od kada je rasformiran ogroman kamp „Džungla” u Kaleu 2016. godine, gde su boravile hiljade izbeglica i migranata, nadajući se da će odatle preći u Veliku Britaniju, migranti su se rasuli u nekoliko drugih kampova, a najviše ih je na periferiji ovog lučkog grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života