OTKUD JE LIRIDON SRBIN: Čudni kriterijumi francuske štampe u tretiranju “nezavisnosti” južne pokrajine

Goran ČVOROVIĆ

03. 06. 2021. u 09:38

Mediji u Francuskoj ovih dana izveštavali su o jednom ubistvu koje je, po njima, počinio - Srbin, a ubica se zove Liridon Beriša

ОТКУД ЈЕ ЛИРИДОН СРБИН: Чудни критеријуми француске штампе у третирању “независности” јужне покрајине

Novosti

FRANCUSKA je među prvim zemljama koje su priznale tzv. nezavisno Kosovo, samo dan posle jednostrano proglašene secesije u Prištini. Ima tome već trinaest godina.

Mediji u toj i takvoj Francuskoj ovih dana izveštavali su o jednom ubistvu koje je, po njima, počinio - Srbin. Ubica se zove Liridon Beriša, politički je azilant i dolazi sa Kosova, onog čiju su "nezavisnost" ovde odavno priznali.

Liridon Beriša je hladnokrvno, nožem, nasred ulice, u jedan sat noću, u blizini Meca, ubio svoju suprugu, sustigavši je dok je nesrećna žena bežala iz kuće od porodičnog nasilja, sve naočigled njihove prestravljene četvorogodišnje kćerke, koja je zbog toga morala da bude bolnički zbrinuta.

Otkud Liridon Beriša Srbin? Da li su to kumovi imali posve neobičnu ideju za naše prilike? Ili se to zavitlavaju s nama, pa je Kosovo "nezavisno" sve dok se ne desi neko ubistvo u kome je, onda, zgodno da ubica, bar nakratko, bude Srbin?

Ili su se, konačno, predomislili, pa odlučili da ponovo priznaju teritorijalni integritet Srbije? Pa su svi građani Srbije Srbi, kao što su svi francuski državljani Francuzi.

Možda su politički azilanti s Kosova, poput Albanca Liridona, izbegli iz sopstvene zemlje kao Srbi albanskog imena, sa jednostrano otcepljenog Kosova na kome vladaju Albanci, odakle su Srbi proterani, u srpskoj državi? Da Kafka pozavidi!

A možda Liridon Beriša samo poseduje pasoš Republike Srbije na šta po zakonu kao bilo koji drugi građanin naše zemlje ima pravo i na koji mnogi Albanci s Kosova nisu gadljivi, iz praktičnih razloga, da bi mogli lakše da putuju?

Šta god da je odgovor, takva nezavisnost se ne drži dobro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)