JEREMIĆ I JECKOV ČESTITALI VASKRS: Moramo u vremenima koje dolaze imati bratsku slogu i biti protiv bilo kakvih podela

Novosti online

01. 05. 2021. u 12:05

U SUSRET najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsenju Gospoda Isusa Hrista, Srbi u Hrvatskoj ga dočekuju na službama u hramovima Srpske pravoslavne crkve gde će biti čitana Vaskršnja poslanica Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Porfirija.

ЈЕРЕМИЋ И ЈЕЦКОВ ЧЕСТИТАЛИ ВАСКРС: Морамо у временима које долазе имати братску слогу и бити против било каквих подела

Foto: Novosti

Mnogi će najradosni praznik u hrišćanstvu dočekati sa svojim najbližima u svojim kućama u Slavoniji, Lici i Dalmaciji, dok će mnogi pravoslavni Srbi na Baniji najradosni praznik dočekati u privremenom smeštaju. Radost Vaskršenja Gospoda Isusa Hrista doneće radost u sve srpske porodice.

Potpredsednica SDSS-a Dragana Jeckov i prva na listi za predstojeće lokalne izbore u “Vukovarsko-sremskoj” županiji čestitala je najradosni hrišćanski praznik. rečima “ Hristos Voskrese! Nadam se da će Vaskrsenje doneti mir,  sreću, dobro zdravlje i veselje u porodice svih pravoslavnih vernika. Podvukla bi važnost poruka našeg Patrijarha Porfirija koji je poslao apel da je važno da očuvamo crkveno, nacionalno, jezičko i kulturno jedinstvo našeg naroda. Moramo u vremenima koje dolaze imati bratsku slogu i biti protiv bilo kakvih podela kao i nesuglasica koje dovode do rasprava i sukoba. Sloga i jedinstvo su najvažni danas za Srbe u hrvatskoj i moramo biti saborni i zajedno ostati u svim iskušenjima. Želim da svi sledimo smernice koje nam je njegova Svetost dala. Vaskrs donosi radost u srca svih nas i uputila bi čestitke svima koji će sutra da proslave najradosni praznik rečima Hristos Vaskrese”.

Srđan Jeremić predsednik ZVO i kandidat za dožupana iz redova srpske manjine pridružio se čestitkama. “ Nadam se da će godinu pred nama da obilježi mir kako u društvu u kome živimo, a tako i u srcu svakog od nas pojedinačno kako bi bili smerni hrišćani dostojni vere naših otaca. Na današnji dan je najvažnije da sa našim komšijama i svim drugima u radosti i veselju proslavimo najveći hrišćanski praznik. Mnogo je izazova danas sa kojima se suočavaju Srbi u hrvatskoj ali uvek ih je bilo. Samo ujedinjeni u ljubavi prema hristu možemo dostojno na njih odgovoriti. Srećan praznik svima “Hristos Vaskrese”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024