HRVATI NEMAJU MIRA: Milanović zove na konsultacije ambasadora Biščevića

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović pozvao je hrvatskog ambasadora u Beogradu Hidu Bišćevića na konsultacije, nakon kritika koje mu je uputio Tomislav Žigmanov.

ХРВАТИ НЕМАЈУ МИРА: Милановић зове на консултације амбасадора Бишчевића

Foto: Tanjug

Biščević će doći u Zagreb u petak, a šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman kazao je da Ministarstvo spoljnih poslova i hrvatska vlada u potpunosti podržava ambasadora Biščevića.

Sa druge stranke Zoran Milanović postavio je javno pitanje ”koju politiku tamo provodi Biščević”. Tvrdi da ne zna ko je u pravu, hrvatski ambasador ili vođa hrvatske manjine u Vojvodini koji tvrdi da nije usledila prava reakcija hrvatske ambasade u Beogradu na navodne pritiske prema hrvatskim građanima. Žigmanov je išao i korak dalje i ustvrdio da Biščević radi protiv hrvatskih interesa, a kritikovao je i ambasadora u pismu koje je uputio Grliću Radmanu.

- U ambasadi čak ni telefonom nisu izrazili zabrinutost za Hrvate kojima su upućene pretnje smrću - napisao je Žigmanov.

Milanović je otkrio da je potvrdio imenovanje Hide Biščevića na traženje premijera Andreja Plenkovića, ”iako ima 70 godina”, dok šef hrvatske diplomatije tvrdi da je reč o jednom od najiskusnijih hrvatskih diplomata koji ima i bogatu evropsku karijeru. Očigledno, reč je o daljnjoj eskalaciji sukoba hrvatskog predsednika i premijera koji se sada prelama na leđa i hrvatskog ambasadora u Srbiji, a Milanović oteže sa davanjem potpisa za imenovanje vežeg broja hrvatskih diplomata koje je predložio Plenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!