TERORISTA PUŠTEN NA SLOBODU: Sud ukinuo pritvo Begzadu Spahiću, borcu Islamske države

Novosti online

03. 04. 2021. u 11:06

SUD BiH je ukinuo pritvor Begzadu Spahiću, osumnjičenom za odlazak na sirijsko ratište i pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država, nakon što je Tužilaštvo dobilo dokumentaciju da je u Turskoj za ovo delo osuđen na četiri godine i dva meseca zatvora, potvrdio je tužilac Dubravko Čampara.

ТЕРОРИСТА ПУШТЕН НА СЛОБОДУ: Суд укинуо притво Бегзаду Спахићу, борцу Исламске државе

Foto: Printskrin

Čampara je pojasnio da se ovo smatra presuđenom stvari, imajući u vidu načelo koje važi svuda u Evropi, shodno Konvenciji o ljudskim pravima da se ne može dva puta suditi za isto delo.

Spahić je uhapšen 9. marta po nalogu Tužilaštva zbog sumnje za organizovanje terorističke grupe u vezi s krivičnim delom terorizam.

Tužilaštvo BiH ga sumnjiči da je 2013. godine u dva navrata iz BiH odlazio na ratište u Siriju, gde se priključio formacijama terorističke Islamske države.

Iz Tužilaštva BiH je ranije saopšteno da je tokom 2017. godine Spahić bio uhapšen u Turskoj, nakon čega je 11. februara ove godine izručen BiH i uhapšen po potjernici Opštinskog suda u Zenici, koja je bila raspisana protiv njega zbog drugih krivičnih djela.

Spahić je na ročištu izjavio da je u Turskoj 2017. godine osuđen na četiri godine i dva meseca zatvora za boravak u Siriji i pridruživanje terorističkoj organizaciji Islamska država.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)