OD TROMBA DO SRČANOG UDARA: Bandić dugo imao problema sa zdravljem

Novosti online

28. 02. 2021. u 11:49

ОД ТРОМБА ДО СРЧАНОГ УДАРА: Бандић дуго имао проблема са здрављем

Foto: prinskrin

PRE dve godine Bandić je hospitalizovan usled plućne embolije nastale zbog tromba, a sve nakon trostrukog preloma potkolenice.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić (66), koji je rano jutros preminuo od posledica srčanog udara, već duže vremena imao je ozbiljnih problema sa zdravljem.

Bandiću je pozlilo kasno sinoć, Hitna pomoć prevezla ga je u bolnicu Sveti duh, gde je preminuo uprkos naporima lekara da ga reanimiraju, prenose hrvatski mediji.

Bandić je već duže vreme imao problema sa zdravljem, a 2003. godine imao je težak moždani udar.

Pre tri godine mu je ugrađen stent, imao je i plućnu emobiliju i nekoliko operacija, uključujući operaciju glasnih žica.

Građani su početkom decembra 2018. godine saznali za njegov novi zdravstveni problem kada se pojavio na štakama, da bi posle nekoliko dana bio hitno hospitalizovan na KBC-u Zagreb, tačnije u jedinici za intenzivnu negu Klinike za plućne bolesti Jordnovac zbog plućne embolije.

Plućna embolija je, kako su rekli lekari, bila posledica trostrukog preloma potkolenice koja ga je tada mučila više od mesec dana. Oni su tada uspeli da ga stabilizuju.

Lekari su tada rekli da je plućna embolija nastala zbog tromba, odnosno krvnog ugruška koji je ušao u plućnu arteriju i smanjio dotok kiseonika u pluća. Takav tromb neretko kreće iz vene na nozi, odnosno potkolenice.

Bandić je tada, u svom uobičajenom stilu "zamolio lekare da obave šta treba u dva dana jer on u ponedeljak ima važan posao".

U junu prošle godine je bio hospitalizovan nakon što mu je pozlilo.

Da podsetimo, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić preminuo je rano jutros od posledica srčanog udara.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)