EUROPOLU PUNA SARADNJA: Susret ministara BiH i RS, tema i organizovani kriminal, migranti i bolja kontrila granica

V. MITRIĆ

23. 02. 2021. u 21:07

MINISTAR bezbednosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je, u Sarajevu, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

ЕУРОПОЛУ ПУНА САРАДЊА: Сусрет министара БиХ и РС, тема и организовани криминал, мигранти и боља контрила граница

Foto: Ministarstvo

 

Oni su razgovarali o bezbednosnoj situaciji i unapređenju saradnje u tom sektoru, rečeno je „Novostima“ u tom resoru Saveza ministara BiH.

Poseban fokus je bio, kako saznajemo, „ na realizaciji preostalih obaveza u cilju uspostave pune operativne saradnje sa EUROPOL. Ocenjeno je da su uklonjene sve prepreke za konačnu realizaciju ove obaveze Bosne i Hercegovine na evropskom putu i početak razmene operativnih informacija sa ovom važnom policijskom institucijom Evropske unije“.

Takođe, razmenjene su informacije o migrantskoj situaciji kao i saradnji policijskih agencija u sprečavanju ilegalnih migracija. Naglašeno je da će MUP RS nastaviti sa slanjem policajaca kao pomoć Graničnoj policiji BiH, u cilju bolje kontrole i nadzora istočne granice BiH.

Razgovarano je i o mogućnosti saradnje u oblasti obuke i školovanja policajaca, kako bi se u što kraćem roku popunili nedostajući kadrovi u policijskim agencijama.

Istaknuta je važnost nastavka saradnje i pravovremene razmjene informacija između policijskih agencija u borbi protiv svih vidova organiziranog kriminala i drugih sigurnosnih pretnji.

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni