BROJKE NISU DOBRE: Slovenija produžava stanje epidemije do 17. decembra

Tanjug

16. 11. 2020. u 19:54

VLADA Slovenije je danas donela dekret da se proglašeno stanje epidemije kovida-19 produži za još 30 dana, do 17. decembra, pošto su brojevi zaraženih i hospitalizovanih od korona virusa i dalje iznad graničnih, propisanih uslova za ukidanje.

БРОЈКЕ НИСУ ДОБРЕ: Словенија продужава стање епидемије до 17. децембра

Foto: Depositphotos

Vlada Slovenije je danas donela dekret da se proglašeno stanje epidemije kovida-19 produži za još 30 dana, do 17. decembra, pošto su brojevi zaraženih i hospitalizovanih od korona virusa i dalje iznad graničnih, propisanih uslova za ukidanje.

Odluka stupa na snagu 18. novembra, tačno mesec dana nakon proglašenja epidemije, navodi se u saopštenju valde, prenela agencija STA.

U saopštenju se potvrđuje da su svi slovenački regioni potvrdili da je broj novozaraženih premašio broj koji je neophodan za proglašenje epidemije.

Prema važećim propisima u Sloveniji, ukoliko je u periodu od 14 dana prosečan dnevni broj novozaraženih 140 ili više na 100.000 stanovnika, 250 + hospitalizovanih i 50 + na intenzivnoj nezi, stiču se uslovi za proglašenje epidemije.

Zvanični podaci pokazuju da je prosečan dnevni broj novozaraženih 922, broj bolničkih prijema 1.264 i broj pacijenata u intenzivnoj nezi 205.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom