TUŽILAC "TERA" OSMICU: Podignuta optužnica protiv Osmana Mehmedagića i uposlenika OSA-e, Muhameda Pekića

V.Mitrić

22. 10. 2020. u 17:48

TUŽILAŠTVO BiH podiglo je optužnicu protiv Osmana Mehmedagića(58) poznatog ponadimku Osmica, direktora Obaveštajno bezbednosne agencije BIH OSA, koja se terete za zlopupotrebu položaja ili ovlašćenja kao i protiv Muhameda Pekića(29) rukovodioca u OSA.

ТУЖИЛАЦ ТЕРА ОСМИЦУ: Подигнута оптужница против Османа Мехмедагића и упосленика ОСА-е, Мухамеда Пекића

Foto: Normala.ba

Optuženi se terete da su, tokom avgusta, zloupotreli svoj službeni položaj ili ovlašćenja, kao i resurse i kapacitete Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, u svrhe privatnih i osobnih interesa, kako bi došli do informacija i fotografija, o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OSA.

- Čineći to optuženi su višestruko zlouporabili svoj položaj, kao i zvanične zakonom utvrđene procedure i službene radnje, te prekršili pravo na nepovredivost pismene i poštanske komunikacije zagarantirano Ustavom Bosne i Hercegovine i Međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima - kažu u Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo je uputilo  predlog da se za optužene Mehmedagića i Pekića, izrekne mera zabrane obavljanja službene dužnosti direktora i službenika OSA i zabrana kontakta sa zaposlenima OSA BiH, kako bi se postupak mogao neometano da vodi. 

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo