TUŽILAC "TERA" OSMICU: Podignuta optužnica protiv Osmana Mehmedagića i uposlenika OSA-e, Muhameda Pekića

V.Mitrić

22. 10. 2020. u 17:48

TUŽILAŠTVO BiH podiglo je optužnicu protiv Osmana Mehmedagića(58) poznatog ponadimku Osmica, direktora Obaveštajno bezbednosne agencije BIH OSA, koja se terete za zlopupotrebu položaja ili ovlašćenja kao i protiv Muhameda Pekića(29) rukovodioca u OSA.

ТУЖИЛАЦ ТЕРА ОСМИЦУ: Подигнута оптужница против Османа Мехмедагића и упосленика ОСА-е, Мухамеда Пекића

Foto: Normala.ba

Optuženi se terete da su, tokom avgusta, zloupotreli svoj službeni položaj ili ovlašćenja, kao i resurse i kapacitete Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, u svrhe privatnih i osobnih interesa, kako bi došli do informacija i fotografija, o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv direktora OSA.

- Čineći to optuženi su višestruko zlouporabili svoj položaj, kao i zvanične zakonom utvrđene procedure i službene radnje, te prekršili pravo na nepovredivost pismene i poštanske komunikacije zagarantirano Ustavom Bosne i Hercegovine i Međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima - kažu u Tužilaštvu BiH.

Tužilaštvo je uputilo  predlog da se za optužene Mehmedagića i Pekića, izrekne mera zabrane obavljanja službene dužnosti direktora i službenika OSA i zabrana kontakta sa zaposlenima OSA BiH, kako bi se postupak mogao neometano da vodi. 

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!