KRIZNA SITUACIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Lekari su umorni, zbog korone napuštaju državne klinike

Tanjug

10. 10. 2020. u 14:59

Ministar zdravlja u Severnoj Makedoniji Venko Filipče upozorio je danas da lekari u toj zemlji, umorni od borbe protiv virusa kovid, napuštaju ili najavljuju da će napustiti Klinički centar, prenosi televizija TV21.

КРИЗНА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Лекари су уморни, због короне напуштају државне клинике

Foto: EPA

Na pitanje da prokomentariše odlazak pojedinih lekara iz Državne bolnice u Skoplju, Filipče je rekao da je to posledica premorenosti u borbi protiv kovida.

- Umorni od borbe protiv kovida doktore ili napuštaju ili najavljuju da će napustiti državnu kliniku - kazao je Filipče.

On je rekao da odlaze i medicinske sestre i da su one koje su najavile odlazak iz državnih klinika potvrdile da idu na privatne klinike.

Makedonski ministar je rekao da će ta mesta popuniti, ali zabrinutost ostaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo