UVODE SE NOVE MERE: U Hrvatskoj četiri dana zaredom rekordi u broju novozaraženih

Novosti onlajn

25. 08. 2020. u 23:20

УВОДЕ СЕ НОВЕ МЕРЕ: У Хрватској четири дана заредом рекорди у броју новозаражених

Foto: Depozit

U HRVATSKOJ je juče, četvrti dan zaredom srušen rekord u broju novozaraženih korona virusom. Zabeleženo je novih 306 slučajeva zaraze, a broj aktivnih slučajeva je ukupno 2.052. Zbog toga se uvode nove mere.

Na bolničkom lečenju su 143 pacijenta, a na respiratoeu njih 12. Od početka epidemije ukupno je testirano 148.742 osoba.

Nove epidemiološke mere uvode se na predlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i opština Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci.

To znači da će na svadbama moći da bude prisutno do 50 osoba, a da se ostale privatne proslave mogu organizovati samo u krugu porodice, uz prisustvo do 20 osoba.

Ugostiteljski objetkti mogu usluživati goste samo na otvorenom, na sahranama je dozvoljeno prisustvo do 50 osoba...

U međuvremenu, Austrija je odlučila da kontroliše svaki automobil koji ulazi u tu zemlju. Zbog toga su stvorene ogromne kontrole na slovenačkoj strani granice, a u koloni je mnogo građana Hrvatske i turista koji se vraćaju sa odmora iz te zemlje. 

Turisti su na poziv svojih država spakovali kofere i ranije se vraćaju sa letovanja na Jadranu da bi izbegli dvonedeljni karantin. 

Povratnici s odmora iz Hrvatske koji samo tranzitiraju kroz Austriju moraju da se obavežu da će nastaviti kroz zemlju bez zaustavljanja. Crveni krst deli vodu putnicima u kolonama.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)