POZNATI PADOBRANAC POVREĐEN U PADU AVIONA: Trenirali su da skaču sa 1500 metara za šampionat

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 05. 2024. u 20:25

VESELKA Klobučarić-Pirc je helikopterom prebačena u KB Dubrava, a 24 sata je razgovarala sa njenim suprugom Zdravkom, koji nam je rekao da je Klobučarić-Pirc slomljena noga, a sumnjaju na povredu kičme.

ПОЗНАТИ ПАДОБРАНАЦ ПОВРЕЂЕН У ПАДУ АВИОНА: Тренирали су да скачу са 1500 метара за шампионат

Foto Tanjug/AP


Jedna od povređenih u padu aviona kod Zagreba je Veselka Klobučarić-Pirc, predsednica Padobranskog kluba Hrvatska i vicešampionka Evrope u skakanju mete. Ona je helikopterom prebačena u KB Dubrava, a 24 sata je razgovarao sa njenim suprugom Zdravkom, koji nam je rekao da je Klobučarić-Pirc slomljena noga, a sumnjaju na povredu kičme.

- Poleteli su i trebalo je da skoče sa 1500 metara, jer su trenirali za predstojeće državno prvenstvo - rekao je njen suprug za 24sata.hr.

Klobučarić-Pirc je po zanimanju inženjer grafičke tehnologije i nastavnik padobranstva. Skače od 1985. godine i od tada je skočila sa padobranom 4708 puta.

Bila je reprezentativac bivše Jugoslavije od 1990-1991. - klasične discipline i paraski. Vicešampion bivše Jugoslavije u skokovima na cilj 1990. godine. Reprezentativac Republike Hrvatske od 1992. do 2012. godine, viceprvak Evrope u disciplini skokovi na cilj i 3. ekipna ženska ekipa u skokovima na cilj Osijek, 2007.

Višestruka je državna prvakinja Republike Hrvatske i osvajačica brojnih medalja sa evropskih i svetskih kupova, kao i visokih plasmana na evropskim, svetskim i svetskim prvenstvima u skokovima i paraski disciplini, navodi se na sajtu Centar za avijaciju Hrvatske.

(24sata.hr)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)