OGLASILA SE HRVATSKA VLADA O STANJU POVREĐENOG MINISTRA ODBRANE: Banožić teško povređen, ali van životne opasnosti

Novosti onlajn

11. 11. 2023. u 11:39

HRVATSKI ministar odbrane Mario Banožić, koji je jutros učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je jedna osoba poginula, zadobio je teške telesne povrede, ali je van životne opasnosti, saopštila je hrvatska vlada.

ОГЛАСИЛА СЕ ХРВАТСКА ВЛАДА О СТАЊУ ПОВРЕЂЕНОГ МИНИСТРА ОДБРАНЕ: Баножић тешко повређен, али ван животне опасности

Foto: Printscreen/Jutjub/RTL

- Ministar ima teške telesne povrede, prema prvim procenama lekara, van životne je opasnosti - izjavio je portparol hrvatske vlade, prenosi Hina.

On je naveo i da je Banožiću ukazana medicinska pomoć u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci i da će biti prebačen u KBC Osijek.

Direktor vinkovačke bolnice Krunoslav Špočić potvrdio je za HRT da Banožić ima „prvenstveno kontuzione povrede glave i mozga, ali da za sada nije izgubio svest“.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Hrvatske saopštilo da je hrvatski ministar odbrane Mario Banožić učestvovao jutros u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je poginula jedna osoba.

"U jutarnjim satima u subotu, 11. novembra 2023. godine, na državnom putu DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali ministar odbrane Mario Banožić sa ličnim vozilom i vozač kombija. U saobraćajnoj nesreći poginuo je vozač kombija“, navedeno je u saopštenju.

Banožić je zbog zadobijenih povreda zbrinut u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci.

„U toku je uviđaj koji vodi zamenik Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru“, saopšteno je iz MORH-a.

Hrvatska policija je saopštila da je jutros u 6.15 sati primljena dojava o saobraćajnoj nezgodi na državnom putu DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, u kojoj su učestvovali kombi i automobil.

Prema saopštenju hrvatske policije, „u saobraćajnoj nesreći poginuo je vozač kombija, dok je vozač privatnog vozila (državni službenik) od zadobijenih povreda prevezen u Opštu bolnicu“, navodi portal Indeks.

Za saobraćaj je zatvorena deonica Vinkovci-Županja državnog puta broj DC-55, navela je policija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave