"ČUO SAM DA SE NEKO DERE, GLEDAM ŠTA JE..." Spasao davljenika iz vode, pa tek na kopnu usledila prava drama

Novosti online

20. 10. 2023. u 15:30

EMANUEL Šistov (19) postao je pravi heroj nakon što je spasao čoveka od davljenja u trajektnoj luci u Splitu.

ЧУО САМ ДА СЕ НЕКО ДЕРЕ, ГЛЕДАМ ШТА ЈЕ... Спасао дављеника из воде, па тек на копну уследила права драма

Foto: Shutterstock

On je bio na svom radnom mestu, na krmi broda, kada je čuo buku, piše Radio Dalmacija.

- Čuo sam da se neko dere, gledam šta je, kad ono neki Kinez stoji i pokazuje rukama ka vodi. Gledam i pitam se da li je moguće da je neko upao u more, možda neko od gostiju. Izgleda da je neki prolaznik. Vire mu samo noge. Tone ka dnu i ne može da se okrene. Skočio sam u vodu sa gumom za spasavanje i svim stvarima u džepu - rekao je hrabri mladić.

Uspeo je da izvuče davljenika, ali tek na kopnu je usledila prava drama.

- Čovek je krenuo da peni, pa sam shvatio da je u pitanju epileptični napad. Ceo je bio beo pa sam ga stavio na bok. Okupilo se puno ljudi, svi su bili u šoku da nisu mogli da reaguju. Morao sam da primenim prvu pomoć oživljavanja, dao sam mu dva udarca i izbacio je vodu, uhvatio vazduh - rekao je Emanuel objašnjavajući da je ubrzo došla Hitna pomoć.

BONUS VIDEO: "Novosti" u Hajdukovu kod Subotice posle okršaja migranata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu