"IZRAEL JE IZGUBIO MOJE SIMPATIJE" Milanović progovorio o sukobu u Gazi, ali i Dodiku - "Amerikančići i Englezići žele da ga unište"

Novosti onlajn

12. 10. 2023. u 17:10

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas optužnicu koje je Tužilaštvo BiH podiglo protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog neprimenjivanja odluka Kristijana Šmita.

ИЗРАЕЛ ЈЕ ИЗГУБИО МОЈЕ СИМПАТИЈЕ Милановић проговорио о сукобу у Гази, али и Додику - Американчићи и Енглезићи желе да га униште

Foto Tanjug

Milanović je novinarima u Plaškom rekao da "Amerikančići i Englezići" žele da unište Dodika kako bi na vlast, kako je rekao, doveli prave četnike.

- Uvedi red u Palestini i Ukrajini ako možeš. Ti ljudi prave štetu BiH - rekao je Milanović, preneli su zagrebački mediji.

Izrael je izgubio moje simpatije zbog bombardovanja Gaze

Milanović je rekao da je Izrael izgubio njegove simpatije zbog bombardovanja Gaze, posle napada Hamasa na tu zemlju u subotu.

- Pravo na odbranu ne uključuje pravo na osvetu i ubistvo civila. To su biblijska pravila koje smo prepisali. Imam prijatelja koji je pola Hrvat i pola Srbin, čekao je 30 godina na državljanstvo u Izraelu jer nije Jevrejin... - rekao je Milanović.

Povodom postavljanja izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih i evropskih poslova u Zagrebu, Milanović je rekao da je to "jedan idiotski potez", preneli su hrvatski mediji.

- Nema drugim zastavama mesta u Hrvatskoj, osim zastava nacionalne manjine. Hrvatska zastava je višeg reda, hrvatska zastava i zastava NATO-a ili EU nisu iste. Koja je zastava sledeća? Zna se kako se njima raspolaže, a to je reakcija ministra koja je idiotska. Idiotizam ima više konotacija, to ne radiš - rekao je Milanović.

Govoreći o izvlačenju hrvatskih državljana iz Izraela, Milanović je to ponovo nazvao idiotizmom, a može, kaže, biti i nesposobnost, nekompetentnost, preneli su hrvatski mediji.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

DO ZUBA NAORUŽANI: Pogledajte kako Kurtijevi specijalci sa teškim naoružanjem terorišu po Mitrovici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)