U POTRAGU UKLJUČENA I ITALIJANSKA STRANA: Dva ribara nestala na području Istre

Srna

03. 05. 2023. u 22:25

U ISTARSKOM akvatorijumu u potragu za dva nestala ribara uključio se i manji avion, a akciju traganja vodi Lučka kapetanija u Puli.

У ПОТРАГУ УКЉУЧЕНА И ИТАЛИЈАНСКА СТРАНА: Два рибара нестала на подручју Истре

EPA

Nestali su 54-godišnji ribar i njegov prijatelj. Ribari su juče posle podne isplovili iz Umaga. Poslednji put viđeni su juče oko 10.30 časova, a policija je dojavu o nestanku primila oko 17.00.

- Potraga je jutros nastavljena. Akvatorij pretražuju plovila MUP-a, Lučke kapetanije i obalske straže, traga se i sa italijanske strane. U potragu je poletio i manji avion ali do sada nije uočena nijedna brodica - rekla je novinarima pulski lučka kapetanka Dolores Brenko Škerjanc.

Ona je precizirala da je brodica prilično mala, ima oko 7,5 metara, zbog čega je manje vidljiva.

- Sve su snage angažovane, brodovi su vani, svaki od njih ima svoje područje traganja dok Lučka kapetanija vodi operaciju. Akcija traje do sumraka, a nakon toga biće odlučeno šta dalje - rekla je ona i dodala da se nada da će ribari uskoro biti pronađeni.

Prema njenim rečima, na moru je duvala tramontana pa je brodica mogla da završi na italijanskoj strani.

S italijanske strane Jadrana angažovano je koordinisano traganje pomorskih i vazduhoplovnih spasilačkih jedinica, prenose hrvatki mediji.

- Juče u poslepodnevnim časovima, nakon dojave o nestanku dvojice ribara hrvatskih državljana, pokrenuta je koordinisana akcija traganja. U akciji učestvuju službenici Lučke kapetanije Pule, stanice pomorske i aerodromske policije Pula, Rijeka i Zadar, dok su jedinice hrvatske Obalske straže stavljene u stanje pripravnosti - objavili su iz Ministarstva pomorstva, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske.

O svemu je obaveštena i italijanska obalska straža. Traganju su se pridružili i neki građani sa svojim brodicama.

BONUS VIDEO: PRVI SNIMCI ISPRED ŠKOLE NA VRAČARU GDE SE DESILA PUCNjAVA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu