"ŽAO MI JE ŠTO NEMATE NOŽEVE..." Nastavak suđenja Dudakoviću i ostalima za zločine nad Srbima u Krajini

Novosti online

13. 02. 2023. u 07:45

SUĐENjE nekadašnjem komandantu takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću i još šesnaestorici pripadnika i komandanata tog korpusa za zločine nad srpskim civilima i vojnicima na području Krajine, biće nastavljeno danas pred Sudom BiH.

ЖАО МИ ЈЕ ШТО НЕМАТЕ НОЖЕВЕ... Наставак суђења Дудаковићу и осталима за злочине над Србима у Крајини

Atif Dudaković, Foto Tviter

Osim Dudakovića, za zločine protiv čovečnosti na području opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa i Sanski Most, te okolnih sela, te progon i uništavanje verskih objekata, optuženi su Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljdedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Edin Domazet, Ejub Konježić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić.

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila uglavnom starije životne dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni.

Podsećamo, Atif Dudaković je tokom vojnih akcija naređivao ubistva zarobljenika i paljenje srpskih sela.

- Proboj se mora izvršiti. Pobiti sve što se ispred vas nađe. Žao mi je što nemate noževe... odobravam i naređujem da se neprijatelj uništi svim sredstvima. Nožem, bombom, čakijom, zubima, udaviti... sve imate pravo - govorio je on.

(RTRS)

BONUS VIDEO: Satelitski snimci lokacija u Turskoj u blizini epicentra zemljotresa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna