"SIN NAS JE VRIŠTEĆI DOZIVAO U POMOĆ": Roditelji mališana napadnutih u Sarajevu za "Novosti"

M. REGOJE/S. MIŠLjENOVIĆ

16. 01. 2023. u 09:01

DECU smo sada doveli ovde i nikad više. Ma, ne pada nam na pamet da ih više puštamo u Sarajevo.

СИН НАС ЈЕ ВРИШТЕЋИ ДОЗИВАО У ПОМОЋ: Родитељи малишана нападнутих у Сарајеву за Новости

Foto: M. Regoje

Ovo su za "Novosti", ogorčeni i u strahu, listom govorili roditelji malih fudbalera iz Srbije, dan nakon nečuvenog napada na njihovu decu u hotelu "Hils", tokom kojeg je jedan naš državljanin iz Beograda izboden nožem. Četvorica napadača su zbog toga uhapšena.

Bračni par, čije je dete učestvovalo na turniru, za naš list je istakao da su doživeli traumu, navodeći da je jasno da je u pitanju veliki propust i nedostatak obezbeđenja na samom događaju:

- Bili smo smešteni na drugom mestu, dok je naše dete bilo u hotelu kada se napad desio.

Pozvao nas je vrišteći, doživeli smo šok. Dete nam je pod traumom, kao i ostali iz njegove ekipe. Ali, bez obzira na to odlučili su da ostanu na turniru, jer su imali dobre rezultate.

Policija u hotelu "Hils", Foto M. Regoje

Ekipa Zvezdare iz Beograda, koja bila meta napada zbog zastave kluba, ostala je da učestvuje i poslednjeg dana turnira, potvrdio je za "Novosti" sekretar kluba Zvezdara Ivan Stojimirović, jer je takva odluka doneta u konsultaciji sa roditeljima:

- Povređeni roditelj je dobro, pušten je iz bolnice sa lakšim telesnim povredama.

Napad se dogodio kada se grupa roditelja vraćala sa utakmice sa zastavom Zvezdare.

Napale su ih maskirane osobe u holu hotela gde su pokušali da im uzmu zastavu. Napadači su upotrebili i suzavac. Oni su potrčali za njima i tad je jedan od roditelja uboden nožem. Ovde nam je obećana podrška i zaštita.

Stojmirović ističe da se prvi incident desio kada su deca iz Splita na utakmici skandirala "Ubij Srbina", ali smatra da to nema veze sa atakom u hotelu.

Portparol policije Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić potvrdio je da su zbog napada uhapšene četiri osobe.

- Uhapšeni su E. B. rođen 2003. godine nastanjen na području opštine Novi Grad Sarajevo, A. T. rođen 1996. nastanjen na području Ilidže, H. D. rođen 1995. nastanjen na području Ilidže i E. H. koji je rođen 2000. godine, a nastanjen na području Vogošće - navodi se u saopštenju.

Hadžiabdić je rekao da je delo za koje su uhapšeni okvalifikovano kao nasilničko ponašanje, dok je za skandiranje "Ubij Srbina!" naveo da će biti tretirano kao posebno delo:

- To su dva različita događaja, a policijski službenici rade sve na rasvetljavanju oba dela.

Kako su se uverili naši reporteri, dan nakon nečuvenog napada policija je obezbeđivala učesnike, a bili su prisutni i u hali gde su se igrale utakmice.

PRIVEDENE JOŠ ČETIRI OSOBE

JOŠ četiri osobe koje se dovode u vezu sa napadom na Srbe i vređanje dece na fudbalskom turniru u Sarajevu privedene su u policiju na razgovor, potvrdio je MUP Kantona Sarajevo. Sa njima će biti obavljen razgovor, a zbog interesa istrage, policija o tome nije mogla da da više informacija.

ORGANIZATOR: RAMPA ZA HRVATE

ORGANIZATOR turnira Almir Prguda za "Novosti" je potvrdio da su deca iz Splita, koja su učestvovala na turniru, vređala dečake iz Srbije i da su sankcionisana, kao i da više neće učestvovati.

- Ovo je prvi put za 15 godina održavanja ovog turnira da se to desilo - rekao je Prguda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)