SLOVENIJA BIJE BITKU ZA GAS: Nijedan distributer nije poslao ponudu

Tanjug

25. 08. 2022. u 16:19

JAVNO komunalno preduzeće opštine Velenje prestaće da snabdeva prirodnim gasom krajnje korisnike 1. oktobra, što je, kako javlja agencija STA, prvi takav slučaj u Sloveniji od izbijanja energetske krize izazvane ratom u Ukrajini.

СЛОВЕНИЈА БИЈЕ БИТКУ ЗА ГАС: Ниједан дистрибутер није послао понуду

Foto EPA

 - Uprkos nekoliko javnih poziva, nijedan distributer gasa nam nije poslao ponudu što bi nam omogućilo da nastavimo snabdevanje krajnjih korisnika gasom nakon 1. oktobra - navodi se u današnjem saopštenju Komunalnog preduzeća Velenje.

Drugi razlog za odustajanje od maloprodajnog tržišta prirodnog gasa je analiza poslovanja kompanije i očekivani trendovi u svetskoj energetskoj krizi, dodaje se u saopštenju.

Iz tog preduzeća su poručili da će pomoći svojim kupcima da pređu kod drugih potencijalnih dobavljača kako bi osigurali nesmetano snabdevanje prirodnim gasom, za šta će na raspolaganje staviti namenski broj telefona.

Klijentima je preporučeno da posete veb-stranicu Agencije za energetiku kako bi se informisali o proceduri promene provajdera ili dobili informacije o ceni snabdevanja prirodnim gasom.

BONUS VIDEO:

POMRAČENjE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!