IZJAVA LIZ TRUS EKSPLODIRALA: Javnost je šokirana činjenicom da bi britanska šefica diplomatije digla svet u vazduh

Novosti online

24. 08. 2022. u 21:07 >> 21:07

KAKO piše britanski Miror, Liz Trus koja ima sve veće izglede da nasledi Borisa Džonsona u Dauing stritu, šokirala je javnost izjavom da je spremna da pritisne nuklearno dugme, ako bude potrebno - iako bi to značilo globalno uništenje.

ИЗЈАВА ЛИЗ ТРУС ЕКСПЛОДИРАЛА: Јавност је шокирана чињеницом да би британска шефица дипломатије дигла свет у ваздух

Foto:AP/Sara Spirković

Liz Trus, britanska šefica diplomatije, apsolutna gospodarica Forin ofisa i jedna od kandidata za šefa britanskih konzervativaca, s nadom da će postati i premijerka po uzoru na Margaret Tačer i Terezu Mej izjavila je da je spremna i da pokrene nuklearni rat ako postane premijerka.

Biser Liz Trus izleteo je na skupu u Birmingenu, kada ju je voditelj Džon Pienar pitao o zastrašujućoj odluci sa kojom bi se mogla suočiti.

G. Pienar je rekao da će se osećati "fizički bolesno" zbog te perspektive, ali je gospođa Trus delovala bezosećajno kada je rekla da će narediti lansiranje nuklearnog oružja.

Obraćajući se na skupu koji se sastoji od sledbenika Torijevaca u NEC-u u Birmingemu, gospođa Trus je rekla da je zlokobni izbor "važna dužnost premijera".

Gospodin Pienaar joj je rekao:

 - Jedna od prvih stvari koja će se desiti kada i ako postanete premijer, bićete uvedeni u sobu, veoma privatnu sobu na broju 10, i tamo će biti izloženo ispred vas šta nazivaju se pismima poslednje instance. Vaša naređenja kapetanu našeg broda Trident o tome da li vi, premijerka Liz Trus, dajete naređenje za oslobađanje nuklearnog oružja.To bi značilo globalno uništenje. Neću vas pitati da li biste pritisnuli dugme, reći ćete da, ali suočen sa tim zadatkom bi mi bilo fizički muka - Zatim je upitao - Kako se osećate zbog te pomisli? -

Trus je odgovorila:

 - Mislim da je to važna dužnost premijera i spremna sam da to uradim. -

Potom je, ne trepnuvši, ponovila:

 - Spremna sam da to uradim - 

Javnost širom sveta šokirana je i prestrašena ovakvom "spremnošću" britanske šefice diplomatije.

BONUS VIDEO:

Na Nagasaki je 9.avgusta 1945. bačena atomska bomba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

VIDIMO SE NA SUDU... DŽekpot posvađao tetku i sestrića, na pomolu prava porodična drama