HDZ-OV KANDIDAT IZGUBIO ZBOG SLIKE SUPRUGE SA BAJAGOM: Strašan poraz kandidata za splitskog gradonačelnika

UVERLjIVA pobeda Ivice Puljka na ponovljenim izborima za splitskog gradonačelnika nije neko posebno iznenađenje, ali strašni poraz HDZ-a i njihovog kandidata Zorana Đogaša, lekara specijalizovanog za spavanje, signal je da vladajuća stranka nema podršku u velikim hrvatskim gradovima.

ХДЗ-ОВ КАНДИДАТ ИЗГУБИО ЗБОГ СЛИКЕ СУПРУГЕ СА БАЈАГОМ: Страшан пораз кандидата за сплитског градоначелника

Foto: Free Images Pixabay

Puljak, nakon slavlja jer je dotukao HDZ-ovog kandidata, poziva i na promene u celoj Hrvatskoj, koje pre svega znače početak kraja vladajuće stranke.

Split je u Hrvatskoj "posebna priča", grad koji se često veže za mnoge sporne slučajeve, a gradonačelnici su padali jedan za drugim. Nikome do sada, osim Ivice Puljka, univerzitetskog profesora fizike, nije uspelo da dva puta pobedi, a u Splitu građani očito očekuju promene koje nisu omogućili ni HDZ, ni SDP.

U gradu u kojem je "tvrda" retorika, često na granici nacionalizma bila uobičajena, ovog puta toga nije bilo, a sve se vrtelo oko gradskih tema. HDZ-u nije pomoglo ni što se za njihovog kandidata zauzeo i sam Andrej Plenković, pa su stručnjaku za spavanje dr Đogašu prigovorili da je sam odspavao kampanju. Tvrdi HDZ-ovci, navikli na eksplozivnu retoriku, ostali su na dan glasanja kod kuće, a levica nije uopšte imala kandidata koji bi mogao da pobedi.

Ivici Puljku nije naštetila ni mini seksi afera njegovih bliskih saradnika, kada je otkrivena prepiska devojke iz Srbije koja je nudila usluge svoje maloletne prijateljice njegovom zameniku i gradskog poslaniku. Sve je završilo ostavkom poslanika, ali i tvrdnjama da je afera proizvedena u laboratoriju obaveštajnih službi, bez posebnog efekta na Splićane. Sa druge strane HDZ-ovci su tvrdili da neće glasati za svog kandidata jer je gradom kružila slika supruge dr Đogaša na Bajaginom koncertu u Šibeniku.

Na glasanje u drugom po veličini hrvatskom gradu izašlo je svega 28 odsto Splićana, što pokazuje da nema interesa za politiku, a sami građani kažu da im je u vrućoj nedelji fjaka bila važnija od izbora gradonačelnika. Puljak najavljuje brojne projekte, ali je gotovo sigurno da Split, usprkos glatkoj pobedi gradonačelnika, ‘trećeg puta’ očekuju i novi sukobi, drame i afere.

BONUS VIDEO: Umesto srpske vijori se hrvatska zastava

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)