PROTEST NA PUMPAMA ZAGREBA: Zbog visokih cena oblepili pumpe porukama nezadovoljstva

Novosti online

04. 04. 2022. u 14:18

NEPOZNATI aktivisti oblepili su noćas benzinske pumpe u Zagrebu plakatima sa likom premijera Andreja Plenkovića i poručili: "Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo", zahtevajući dodatno angažovanje vlade na smanjenju PDV-a.

ПРОТЕСТ НА ПУМПАМА ЗАГРЕБА: Због високих цена облепили пумпе порукама незадовољства

Foto: Z. Jovanović

U poruci, koju su potpisali "Dečki i cure zagrebačkog asfalta", navodi se:

- Svesni smo da na rast cena goriva utiču mnogi faktori, ali isto tako Andrejeva vlada nije učinila sve da obuzda divljanje cena. Smanjili su PDV na neke energente dok to isto nisu napravili s gorivom, kao što nisu poreze smanjili koliko su mogli nego samo mizernih 20-40 lipa. Tražimo snažniju reakciju vlade, smanjenje nameta i veća rasterećenja. Akciju ćemo nastaviti i u idućim danima, kada nameravamo da se predstavimo javnosti - napisali su u znak protesta zbog rasta cena.

Kako prenosi zagrebački portal 24 sata, cene regularnog Evrodizela bi od sutra trebalo da budu niže za 80 lipa, dok bi benzin Evrosuper 95 trebalo da košta 35 lipa manje.

To znači da bi litra Evrodizela trebalo da košta oko 12,70 kuna, dok bi litra Evrosupera trebala da bude oko 12,10 kuna (1 evro vredi oko 7,5 kuna).

BONUS VIDEO:

FRANCUSKA U KOLAPSU ZBOG SANKCIJA: Redovi na pumpama, kamiondžije u štrajku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)