HRVATSKA ZAPLENILA I TRI RUSKE JAHTE: Pod blokadom hrvatska preduzeća u vlasništvu Rusa

J. Kerbler - stalni dopisnik iz Zagreba

16. 03. 2022. u 19:51

PRIDRUŽUJUĆI se evropskim sankcijama Rusiji Hrvatska je privremeno zaplenila tri jahte koje su u vlasništvu Rusa, a uskoro bi trebale biti zaplenjene još tri i blokirano sedam preduzeća.

ХРВАТСКА ЗАПЛЕНИЛА И ТРИ РУСКЕ ЈАХТЕ: Под блокадом хрватска предузећа у власништву Руса

Foto: Radio Kotor

U Rijeci je zabranjeno isplovaljavanje super luksuzne jahte ”Rojal Romans”, koja je već dugo vremena privezana u luci. Riječani su pretili i posadi, koja je dobila policijsku zaštitu, a 92-metarska jahta do prošle je godine bila u vlasništvu Viktora Medvedčuka. Lučke vlasti ne otkrivaju ko se sada vodi kao vlasnik jahte, ali se očito radi o ruskom državljanu. Procenjuje se da je vrednost mega jahte 80 miliona dolara.

Privremeno su zaplenjene i ruske jahte koje se nalaze u marini u Skradinu i Betini, ali nije poznato kome pripadaju. Do daljnjega niko ne sme da ulazi u te jahte, niti im se dozvoljava isplovljavanje.

Blokirano je i preduzeće ”Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja” koje je u vlasništvu Alekseja Mordašova, a blokirani su i računi nekih preduzeća koja su poslovala sa ”Đurom Đakovićem”. Kako se radi o velikom preduzeću nastoji se naći model funkcionisanja koji bi bio odvojen od dosadašnjeg vlasnika.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave