DRON SE POJAVIO IZ PRAVCA UKRAJINE: Oglasilo se rumunsko ministarstvo odbrane

Novosti onlajn

11. 03. 2022. u 18:15

MINISTARSTVO odbrane Rumunije saopštilo je da se tokom noći na 11. mart u vazdušnom prostoru Rumunije iz pravca Ukrajine pojavio dron koji je napustio rumunsku teritoriju za tri minuta i usmerio se ka Mađarskoj.

ДРОН СЕ ПОЈАВИО ИЗ ПРАВЦА УКРАЈИНЕ: Огласило се румунско министарство одбране

Foto: Profimedia

Dron je tokom noći pao u zelenu zonu oko Zagreba, začula se eksplozija, ostao je krater u zemlji, a taj rejon je zatvoren. Policija je pronašla u blizini dva padobrana. Pretpostavlja se da je to najverovatnije dron Tu-141 „Striž“ sovjetske proizvodnje koji je doleteo iz Ukrajine.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je ranije rekao da je dron koji je tokom noći pao u Zagrebu doleteo iz Ukrajine, a u ukrajinskoj ambasadi incident nisu komentarisali. Hrvatski premijer Andrej Plenković je izjavio da je dron doleteo iz Mađarske, odakle je stigao iz Ukrajine.

U Ministarstvu odbrane Rumunije su naveli da je dron leteo velikom brzinom i na maloj visini. S obzirom na to da su bili i loši vremenski uslovi nije bilo moguće identifikovati leteći objekat.

Zvanični Zagreb aktivno podržava Kijev u specijalnoj ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini. Hrvatska je primila više od četiri hiljade ukrajinskih izbeglica, podržala sankcije protiv Rusije i zabranila ruskim avionima da ulaze u vazdušno prostranstvo.

Hrvatsko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je isporučilo pešadijskog naoružanje u iznosu od 16,5 miliona evra za opremanje četiri brigade Oružanih snaga Ukrajine. Prema medijima, u Ukrajinu je otišlo da ratuje oko 200 hrvatskih dobrovoljaca.
(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)