VEŠALA ZA "HRVATSKE IZDAJNIKE": Hrvatski antivakseri dejstvuju sa internet-stranice, registrovane u Rusiji

J. Kebler, od stalnog dopisnika Zagreb

02. 12. 2021. u 13:30

U SVEOPŠTEM ludilu antivaksera u Hrvatskoj, vrhunac je internet-stranica "Hrvatski izdajnici" koja poziva da se "pronađu izdajnici", pre svega oni koji se zalažu za vakcinisanje.

ВЕШАЛА ЗА ХРВАТСКЕ ИЗДАЈНИКЕ: Хрватски антиваксери дејствују са интернет-странице, регистроване у Русији

Zoran Milanović i Andrej Plenković, Foto HINA

Stranica je registrovana u Rusiji, a u logu stranice su vešala.

Prvi na spisku ovog stravičnog sajta je hrvatski premijer Andrej Plenković, uz naznaku da ga "plaćaju Soroš, Bil Gejts i razni masoni da uništi Hrvatsku", a sledi popis od 263 imena. Drugi na listi je predsednik države Zoran Milanović, uz poziv da se odluči "jesi sa nama ili njima", pa slede ministar zdravstva Vili Beroš, poznata lekarka Alemka Markotić, glavni epidemiolog Krunoslav Capak, ali i brojni novinari koji se zauzimaju za vakcinisanje.

Na listi je i biskup Mate Uzinić, jedan od retkih hrvatskih biskupa koji se jasno izjasnio o potrebi vakcinisanja, kao i supruga Zorana Milanovića, epidemiološkinja Sanja Musić Milanović. Navodno je i učiteljica Bernarda Jug iz jedne osnovne škole pozvala ljude da ispunjavaju morbidnu "anketu" hrvatskih izdajnika, a reč je o prosvetnoj radnici koja je do sada u više navrata agresivno branila antivaksere.

Uprkos svemu tome i dalje predaje učenicima, iako se grčevito protivi i nošenju maski u školama, a sada traži i "hrvatske izdajnike". Uz navođenje imena na toj morbidnoj stranici traži se da anketari stave i podatke "izdajnika" ako ih znaju, od toga gde stanuju, koji im je broj mobilnog, koje automobile voze i sa kim su u srodstvu. "Molimo vas pretražite ili unesite podatke koji nedostaju, da ih MI, NAROD možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu, hvala vam svima, Slobodnim Ljudima", piše na stranici.

LEKARI OTVORILI ISTRAGU

JEDINO su stručna udruženja lekara otvorila istragu o tome koji su lekari učestvovali u protestu, da bi se protiv njih podnele tužbe za oduzimanje licence. "Takve kolege su svojim javnim istupima stavile svoju licencu na kocku, jer ako se ne pridržavaju stručnih smernica i ne priznaju naučna saznanja i napredak, onda za njih nema mesta radu i zdravstvenom sistemu", kaže dr Leonardo Bresan, šef udruženja bolničkih lekara Primorsko-goranske županije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!