NEZADOVOLJSTVO KOSOVSKIH ALBANACA ZBOG ODLUKE ALBANIJE: Protest ispred ambasade Albanije u Prištini zbog "Otvorenog Balkana“

Novosti onlajn

02. 08. 2021. u 15:38

ORGANIZACIJA Pokret za demokratiju organizovala je danas simboličnu akciju ispred albanske ambasade u Prištini, u znak protivljenja inicijativi "Otvoreni Balkan".

НЕЗАДОВОЉСТВО КОСОВСКИХ АЛБАНАЦА ЗБОГ ОДЛУКЕ АЛБАНИЈЕ: Протест испред амбасаде Албаније у Приштини због Отвореног Балкана“

Foto: EPA

Aktivisti Pokreta postavili su ispred ambasade transparent na kojem je pisalo "Edi ''Esat'' Rama, nismo zaboravili kakav je genocid Srbija počinila nad civilnim stanovništvom na Kosovu”, prenosi Koha ditore.

Jedan od predstavnika Pokreta ocenio je da je saradnja premijera Albanije Edija Rame sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neprihvatljiva i poručio da je akcijom izraženo nezadovoljstvo zbog veza Rame sa Vučićem.

Učesnici akcije su istakli da se protive inicijativi "Otvoreni Balkan" jer se, kako navode, Srbija nije izvinila za genocid, koji je, prema njihovom mišljenju, počinila na KiM.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)