OTVORENI BALKAN JE IDEJA MIRA, BEZBEDNOSTI I STABILNOSTI: Vučić - Mnogo ima da se uradi za godinu i po dana, nadam se da ćemo uspeti u tome

Novosti online

01. 08. 2021. u 20:16

"OTVORENI Balkan“ je ideja mira, bezbednosti i stabilnosti, ideja koju smo sami doneli, koja nije nametnuta, koja govori da dobro razumemo šta se dešava oko nas, ali i da nećemo da slušamo i služimo drugima, da ne budemo njihovi pokusni kunići, da u saglasnosti sa svetskim okolnostima radimo ono što je najbolje za naš narod, istakao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ОТВОРЕНИ БАЛКАН ЈЕ ИДЕЈА МИРА, БЕЗБЕДНОСТИ И СТАБИЛНОСТИ: Вучић - Много има да се уради за годину и по дана, надам се да ћемо успети у томе

Foto: Printskrin RTS

Vučić je, za RTS, kazao da se radi o istorijskoj odluci, a da li će zemlje koje u tome učestvuju biti sposobne da je sprovedu ostaje da se vidi.

- Nadam se da ćemo uspeti u tome. Nadam se da ćemo imati toliko strasti i uverenja u sprovođenju koliko imam ja. Mnogo ima da se uradi za godinu i po dana. Morate da idete ne samo na usaglašvanje PDV sistema, mora se ići na razmenu informacija da bi kamioni i putnici mogli da prolaze bez granica, da se urade carinski propisi. Ima milion stvari da uradite i to naše administracije moraju da urade, da bi omogućili ljudima da ne vide granice kada budu putovali u Severnu Makedoniju ili Albaniju - objasnio je on.

Istakao je da od toga imaju ogromne koristi naša preduzeća.

Naveo je, kao primer, da ima 5. 300 preduzeća iz Srbije koja rade samo u Severnoj Makedoniji, a broj zainteresovanih je mnogo bveći.

Vučić je kazao da su vrata "Otvorenog Balkana" otvorena za sve, ali je dodao "nikoga više ne jurimo".

- Ko god želi dobrodošao je. Kako će neko u Sarajevu ili Podgorici za godinu i po dana, kada ukinemo granice između nas, objasniti svojim građanima, a oni budu čekali sa kamionom ljubenica mnogo sati, i te lubenice više nisu lubenice posle tolikog čekanja“; rekao je on.

Vučić je naglasio da je to njihova odluka, i da je, ko želi, dobrodošao, a ko ne želi ništa od toga.

- Radimo što najbolje možemo za svoj narod i naše zemlje - podvukao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)