DIKAPRIO POSLAO OPOMENU SARAJEVU: Evo zašto je holivudski glumac pisao vlastima BiH

Novosti online

17. 06. 2021. u 12:36

Holivudska filmska zvezda i aktivista za zaštitu okoline Leonardo DiKaprio ponovo je vlasti u BiH pozvao da zaustave gradnju malih hidroelektrana tek nekoliko dana nakon što su u velikom protestu građani uspeli da zaustave izvođače da započnu radove na izgradnji 15 energetskih objekata.

ДИКАПРИО ПОСЛАО ОПОМЕНУ САРАЈЕВУ: Ево зашто је холивудски глумац писао властима БиХ

Foto: Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

U pismu upućenom vlastima u entitetu Federacije BiH izrazio je zabrinutost jer se aktivisti koji se bore protiv izgradnje mini-hidroelektrana suočavaju sa zastrašivanjima i pretnjama.

- Sad je ključno da Parlament Federacije BiH (FBiH) usvoji Zakon o električnoj energiji koji je na čekanju i da trajno zabrani izgradnju stotina planiranih malih hidroenergetskih projekata i revidira sve aktivne dozvole, od kojih su mnoge izdate nezakonito - stoji u DiKaprijevom pismu. Dodao je da Globalna zajednica poziva vlasti da odmah krenu u akciju i da zakonski spreče izgradnju novih energetskih objekata i očuvaju dragocene reke.

Ove nedelje više stotina meštana u severnom dijelu Hercegovine preprečilo je put teškim mašinama kako bi zaustavili početak izgradnje više mini-hidroelektrana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije